Headbild

Headbild

fredag 3 februari 2017

Snöfattig februari

Det finns alltid något att göra i trädgården! 

Såhär i början av februari brukar det inte vara så mycket förutom att skaka av snötyngda grenar, kanske starta upp lite beskärning av buskar och träd. Att göra upp planer genom att spåra olika tänkta rum och funktioner i snön är också ett sätt att fördriva tiden och drömma sig bort i trädgården.
Men... då detta måste klassas som en mycket snöfattig vinter så får man nöja sig med drömma och planera med penna och papper.

För mig innebär vårvintern starten på säsongen för utejobb med framförallt beskärningar. I slutet av februari till början av april är bästa tiden att uppbyggnadsbeskära unga frukt och prydnadsträd. Detta bör man göra för att med tiden få en välformad krona och för fruktträden få viktbärande grenar som inte knäcks när de blir tunga av frukt. 

Även äldre fruktträd går fint att beskära nu, även om den bästa tiden för "gamla damer" som är i stort behov av frisering ofta är under sensommar och tidig höst. 

Även buskar och häckar är bra att forma till innan lövsprickningen, speciellt om de behöver beskäras hårt. 

Jag älskar att fotografera naturen och växter året runt, men just nu sitter jag nerbäddad med filtar i soffan med en kanonförkylning, och vädret ute känns kanske just idag inte så lockande... 
Därför bjuder jag istället på inspiration med bilder från en resa jag gjorde med trädgårdsmästarklassen i maj 2013. Bilderna är från ett ställe som heter Broughton Grange, en privat trädgård som var helt fantastisk!
Ha en fin fredag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar