Headbild

Headbild

fredag 14 april 2017

Kört fast?

Trots kylan som råder just nu så är ändå definitivt våren här! Denna vecka har jag gjort de sista beskärningarna på fruktträd för denna vår, nu behöver de lägga energin på att komma igång inför växtsäsongen. Nästa period för beskärning blir under den så kallade JAS-perioden. Men här i uppland handlar det om beskärning under augusti till och med oktober, kanske även en bit in i november om vädret tillåter. 

Nu startar istället behovet för skötseln av trädgården. April är bästa tiden att ta kommandot i sin trädgård, om man är ute i god tid underlättar det skötseln för hela säsongen. Att redan nu rensa bort begynnande ogräs, gödsla upp och fylla på med en toppdress av något slag är perfekt för alla sorters planteringsytor. Och om man inte hinner eller kan göra jobbet själv? Ja då går det givetvis bra att ta hjälp med det! Vi utför allt från fix av minsta rabatt till rejäl vårstädning och röjning av hela trädgårdar. 

Och om ni nu under påskledigheten trotsar kylan och tar en runda i trädgården för att konstatera att det känns rätt hopplöst... En rådgivning är alltid ett bra sätt att få upp ögonen för sin trädgård. Att få konsultation under ett par timmar där man kan fråga om växter, lösningar på problem och hur man ska tänka vid uppbyggnaden av trädgårdens funktioner brukar ge välbehövlig energi inför arbetet som väntar!

Ikväll kommer några inspirationsbilder från den egna trädgården, på allt från uteplatser till växtporträtt. Det viktigaste är ändå alltid detsamma, att man själv ska trivas i sin trädgård!
Behöver ni hjälp i Er trädgård? Tveka inte att ta kontakt!


En riktigt fin och skön påsk önskar jag Er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar